Grupa: Administrator
Datum reg.: 22-April 05
Član broj: 2
Ovdje mozete istrazivati komentirati sve o vasem prezimenu pa i tudem. Od kuda potice itd. Ova ideja je od sveto koji me je pod materijalnom i krivicnom odgovornoscu za ovaj post ovlastio
Grupa: Clanovi
Datum reg.: 28-January 07
Član broj: 144
CITAT (Marinko @ 29 Mar 2009, 08:50 PM)
Ovdje mozete istrazivati komentirati sve o vasem prezimenu pa i tudem. Od kuda potice itd. Ova ideja je od sveto koji me je pod materijalnom i krivicnom odgovornoscu za ovaj post ovlastio
Mislim da je ova tema za mnoge nase clanove zanimljiva pa stoga narode navalite.Pozdrav svim doknjanima ma gdje bili.
Datum reg.: 28-January 07
Član broj: 144
Mnogi nasi ljudi kroz pricu kada je rijec o prezimenu govore kako vuku korijen iz hercegovine.Ja se nebi slozio bez jakih argumenata,naprotiv ispada da je svijet postao u hercegovini(cisto sumnjam sobzirom da sam je cijelu prosao uzduz i poprijeko,sve sami kamen na kamenu) Nije sasvim sigurno ali blizu sam tocna podatka da cetiri prezimena koja su u Doknju dolaze iz Ukrajine.
Datum reg.: 5-September 05
Član broj: 16
Meni je moj otac ispricao da Pejici poticu iz Vrlike (Republika Hrvatska). Iz Vrlike je na podrucje Doknja doselio Pejica Pejic. Pejica nije bio u dobrim odnosima sa Turcima i oni su mu pobili osamnaest pokoljenja (najvjerojatnije djece i unucadi) ostavili su samo dvoje nejakih, pretpostavlja se da su bili bebe. Jedan od te dvojice se zvao Dragos i njegovi potomci se i dan danas zovu Dragosevici,a drugi je se zvao Ivka i njegovi potomci se i dan danas zovu Ivkici.